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Title: Waiver of Continuing Education Requirements for Newly Graduated Physician Assistants 
 
Advisory Ruling No.: 2015-001 
 
Authority:   The Massachusetts Board of Registration in Physician Assistants issues this 

Advisory Ruling on Continuing Education pursuant to Massachusetts General 
Laws Chapter (M.G.L.c.) 30A §8 and M.G.L.c. 112 §9F. 

 
Date Issued: April 9, 2015 
 
Purpose: To clarify the continuing education requirement for newly graduated licensed 

physician assistants. 
 
Advisory: Pursuant to Board regulations at 263 Code of Massachusetts Regulations (CMR) 

3.05(3) each registered physician assistant must certify that s/he has completed at 
least 100 hours of continuing education for each in courses or programs approved 
by the American Academy of Physician Assistants, the American Medical 
Association, or like accrediting body approved by the Board in order to renew his 
or her license to practice as a physician assistant.  Such continuing education is 
required for each renewal cycle. The Board waives this requirement for licensed 
physician assistants who graduated from an approved physician assistant training 
program within one year of license issuance.  
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